Roland V8

De Roland (voorheen Edirol) V-8 is een gebruiksvriendelijke en overzichtelijk videomixer. De effect-, en overgangsmogelijkheden met BPM-synchronisatie voor muziek maken het een populaire videomixer in VJ-land. Daarnaast wordt de V8 ook veel gebruikt voor het mixen van videoclips bij drive-in shows in combinatie met de Pioneer DVJ-1000 DVD-speler. De V8 heeft een MIDI-in-, en uitgang en kan daardoor aangestuurd worden met verschillende Pioneer DJ-Mixers met MIDI-out. De V8 heeft twee directe (en schaalbare) VGA aansluitingen voor het aansluiten van een laptop of PC. Hij werkt uitstekend voor conferenties en congressen waarbij PowerPoint presentaties afgewisseld moeten worden met live-camerabeeld. Door de key-effecten (luminance & chroma) kunnen titels of bijvoorbeeld sms-berichten vanuit een computer over camerabeeld heen gelegd worden. De V8 heeft 8 inputs op SD-formaat (NTSC of PAL).
Input 1 t/m 7 hebben een composite input op BNC-connector + een directe output op BNC voor een previewscherm. Input 5, 6, 7 en 8 hebben een S-Video aansluiting en input 8 heeft daarbij ook 2 VGA-aansluitingen

Edirol V4

De Edirol V4 is de voorloper van de hierboven staande V8. De V4 heeft 4 composite inputs en op input 1 en 2 ook een S-Video aansluiting. De V4 wordt nog steeds veel gebruikt door VJ's en voor het mixen van videoclips bij drive-in shows in combinatie met de Pioneer DVJ-1000 DVD-speler. De V4 heeft ook een MIDI-in-, en uitgang en kan daardoor aangestuurd worden met verschillende Pioneer DJ-Mixers met MIDI-out. De V4 heeft geen VGA aansluitingen. Met een verloopkastje kan VGA omgezet worden naar composite-video signaal waardoor ook een laptop of PC aan te sluiten is.

Kramer Matrix Switch VS-804xl

De Kramer VS−804xl matrix switcher heeft 8 composite (BNC) video-ingangen met daaraan gekoppeld 8 stereo audio (tulp / cinch) ingangen.  Voor de 4 uitgangen kan gekozen worden uit 1 van de 8 ingangen. Door de ‘take’ knop kunnen meerdere schakelingen vooraf worden voorbereid om ze vervolgens met 1 druk op de ‘take’ knop uit te voeren.