Truss

Truss is een driehoekige aluminium constructie dat o.a. gebruikt worden voor het maken van grote overspanningen. In de AV-wereld om bijvoorbeeld spots, speakers, schermen of theaterdoek aan te monteren. Trussdelen zijn in verschillende maten verkrijgbaar en door koppelingen aan elkaar te maken. Voor het bouwen van grote rechthoekige constructies, denk aan beursstands, hebben wij diverse hoekstukken tot onze beschikking. Tevens is er ook cirkel truss (in meerdere stukken) beschikbaar voor het maken van ronde vormen.


Truss kan geplaatst worden op (verzwaarde) RVS baseplates om bijvoorbeeld een TV aan te monteren of een DJ-booth mee te bouwen.
Maar een truss-stellage kan bijvoorbeeld ook achter een podium met opwindbare statieven op hoogte gebracht worden. Op werkhoogte worden dan de lampen en een eventueel achtergronddoek ingehangen en alles bekabeld, waarna het geheeld opgetakeld wordt.
Wanneer er degelijke ophangpunten en een stevige (dak) constructie zijn, kan met behulp van kettingtakels de truss-stellage ook 'gevlogen' worden.


Wij maken gebruik van Eurotruss.