Shure SM58

De Shure SM58 is een dynamische zangmicrofoon, die als standaard beschouwd kan worden in de wereld van de livemuziek. Hoewel "SM" staat voor 'Studio Microphone', wordt de microfoon vooral toegepast tijdens liveoptredens. Dit is niet alleen het gevolg van het feit dat de microfoon weinig last heeft van feedback, maar heeft vooral te maken met de robuustheid van de microfoon. De microfoon is een dynamische microfoon en heeft daarom geen fantoomvoeding nodig.

Shure SM 57

De Shure SM57 is bij uitstek geschikt voor instrumenten.
De microfoon brengt een clean geluid met zich mee en is ideaal voor live soundversterking en opnames.
De SM57 heeft een zeer effectieve cardioid pickup pattern dat het voornaamste geluidssignaal isoleert en achtergrondgeluid minimaliseert. In de studio is de microfoon erg geschikt voor het opnemen van drums, gitaar en woodwinds.
De uitstekende kwaliteit, betrouwbaarheid en diversiteit maakt dit een van de meest gebruikte mics voor artiesten, producers en engineers.

Samson Q7

De Samson Q7 is een professionele handheld zang- en presentatiemicrofoon en heeft een klankkarakteristiek van een Shure Beta58, en is uitgevoerd met een Neodymium magneet die, ondanks zijn kleine afmeting en lage gewicht, een enorm rendement heeft.


De Samson Q7 produceert daardoor een hoog uitgangssignaal bij een laag zang/spraak volume, wat de signaal/ruis verhouding aanzienlijk verbeterd. De Q7 is als allrounder zowel geschikt voor live als studiowerk en heeft een richtingsgevoelig opnamepatroon (cardiode), en is daardoor zeer ongevoelig voor rondzingen. Tevens heeft de Q7 vanwege een speciaal intern shockmountsyteem een zeer lage handgevoeligheid.

Electro Voice RE50B

De Electro Voice RE50B is een reporter microfoon en ideaal voor interviews en andere closemiking toepassingen. Deze microfoon is bijzonder ongevoelig voor contactgeluiden en door de speciale constructie worden wind- en plopgeluiden gedempt.