Pioneer DVJ 1000

De DVJ 1000 biedt de mogelijkheden die een professionele CD-speler biedt, maar nu ook voor beeld en geluid met deze DVD-speler. O.a. hot CUE (sampler), hot loop, quick start functie, anti-shock, pitch bend, scratch functie en tempo control. Dit zorgt voor ongekende mogelijkheden voor DJ/VJ sets doordat het ook mogelijk is om videoclips vanaf DVD te draaien en visuele elementen en audio te synchroniseren. De DVJ 1000 zorgt er met de hot-cue buttons ook voor dat videofragmenten direct kunnen worden ingestart. Deze speler wordt veel ingezet voor videoclip-DJ's en karaokeshows.


De DVJ-1000 heeft alle voorzieningen die een moderne DJ/VJ nodig heeft! Voorbeelden zijn: MP3-compatibiliteit, een helderder en breder WAVE-display, 96 kHz/24-bitaudio van studiokwaliteit en verschillende innovaties zoals de ingebouwde standaardomzetter waarmee hij NTSC- en PAL-DVD’s kan afspelen.

Pioneer DVJ X-1

De Pioneer DVJ X-1 is de voorloper van de Pioneer DVJ 1000. Net als de DVJ 1000 heeft hij alle functies aan boord die de uitgebreide Pioneer DJ CD-spelers ook aan boord hebben. Pitch (snelheid verhogen / verlagen), (re)loop, vinyl/scratch-functie, volledige bediening op het apparaat zelf (nooit meer de afstandbediening kwijt:) op de frame (1/25 sec) nauwkeurig zoeken en klaarzetten van instartmomenten, supersnel starten, 3 direct oproepbare (hot cue) instartpunten, tijdweergave in 'nog te spelen' of 'gespeeld'.


Verschillen met de DVJ 1000
- De DVJ-X1 speelt geen DVD-'s met MP3's af.
- De DVJ-X1 converteert geen NTSC-DVD's naar PAL.
- De DVJ-X1 heeft geen knop voor de gevoeligheid van het Jog Wheel.
- De DVJ-X1 heeft WEL component video uit (3 BNC).