Pioneer DVJ 1000

De DVJ 1000 biedt de mogelijkheden die een professionele CD-speler biedt, maar nu ook voor beeld en geluid met deze DVD-speler. O.a. hot CUE (sampler), hot loop, quick start functie, anti-shock, pitch bend, scratch functie en tempo control. Dit zorgt voor ongekende mogelijkheden voor DJ/VJ sets doordat het ook mogelijk is om videoclips vanaf DVD te draaien en visuele elementen en audio te synchroniseren. De DVJ 1000 zorgt er met de hot-cue buttons ook voor dat videofragmenten direct kunnen worden ingestart. Deze speler wordt veel ingezet voor videoclip-DJ's en karaokeshows.


De DVJ-1000 heeft alle voorzieningen die een moderne DJ/VJ nodig heeft! Voorbeelden zijn: MP3-compatibiliteit, een helderder en breder WAVE-display, 96 kHz/24-bitaudio van studiokwaliteit en verschillende innovaties zoals de ingebouwde standaardomzetter waarmee hij NTSC- en PAL-DVD’s kan afspelen.

Pioneer DVJ X-1

De Pioneer DVJ X-1 is de voorloper van de Pioneer DVJ 1000. Net als de DVJ 1000 heeft hij alle functies aan boord die de uitgebreide Pioneer DJ CD-spelers ook aan boord hebben. Pitch (snelheid verhogen / verlagen), (re)loop, vinyl/scratch-functie, volledige bediening op het apparaat zelf (nooit meer de afstandbediening kwijt:) op de frame (1/25 sec) nauwkeurig zoeken en klaarzetten van instartmomenten, supersnel starten, 3 direct oproepbare (hot cue) instartpunten, tijdweergave in 'nog te spelen' of 'gespeeld'.


Verschillen met de DVJ 1000
- De DVJ-X1 speelt geen DVD-'s met MP3's af.
- De DVJ-X1 converteert geen NTSC-DVD's naar PAL.
- De DVJ-X1 heeft geen knop voor de gevoeligheid van het Jog Wheel.
- De DVJ-X1 heeft WEL component video uit (3 BNC).

HITEKER (consumenten DVD speler ;)

Goedkoper waren ze niet verkrijgbaar, maar ze zijn onverwoestbaar en gaan al jaren mee in diverse kratten en flightcases. Perfect om bijvoorbeeld een MP3 DVD mee af te spelen voor achtergrondmuziek. Al vele keren gevallen en ze spelen nog steeds! Is het niet geweldig! Naar de afstandsbediening moeten we soms even zoeken ;) op de speler zit alleen een play-, stop-, en ejectknop.