Martin 2518 DMX Controller

Een compacte 19 inch (3 HE) DMX controller. Met de 6 faders kunnen 72 DMX-kanalen aangestuurd worden (12 groepen van 6 kanalen). In totaal kunnen er 30 banken (programma's) met 6 scenes (stappen) worden geprogrammeerd. De banken kunnen handmatig, automatisch (tap-trigger) en muziek gestuurd (internal mic) afgespeeld worden. De programma's kunnen altijd live worden aangepast. Eventueel is remote control via MIDI mogelijk.

Martin Lightjockey + Martin Fingers control panel

Wanneer grotere lichtshows of apparaten met uitgebreide functies eenvoudig aangestuurd moeten worden, is Martin Lightjockey een uitstekende optie. Lightjockey heeft een grote bibliotheek van DMX aanstuurbare apparaten van vele merken lichtapparatuur. Lightjockey staat bekend om de goede grafische representatie. Kleuren, figuren, posities etc. worden visueel gemaakt, hierdoor wordt het programmeren en live bedienen erg gebruiksvriendelijk. Met behulp van Martin Fingers kunnen programma's ook live bijgestuurd worden,  bijvoorbeeld de amplitude en positie van bewegend licht (movinheads / scans) en de snelheid van andere functies zoals chases en strobe effecten. Ook de intensiteit van groepen spots kunnen eenvoudig en direct gedimd worden. De Martin Lightjockey software is geinstalleerd op een laptop en daarbij zit  een Martin USB DMX interface met 2 x 512 kanalen. In een flightcase zit het Martin Fingers Controlpanel met een extra DMX-splitter.

Martin 2510 download controller

De Martin 2510 download controller kan gekoppeld worden aan de Lightjockey PC/laptop (USB naar serieel) waarna programma’s gedownload kunnen worden. De controller is vooral bedoeld om eenvoudige lichtshows (max 512 DMX-kanalen) af te kunnen spelen of lichtstanden op te kunnen roepen. Als er geen ruimte is voor een PC / laptop of deze is niet beschikbaar, dan biedt de 2510 soms een uitkomst. Mensen die geen Lightjockey kennis hebben, kunnen met de 2510 eenvoudig het licht bedienen. Kies een programma (sequence) en druk op enter (zo simpel is het). Indien er meerdere stappen in een programma zitten kunnen de stappen handmatig, automatisch (tap tijd) of muziek gestuurd afgelopen worden. Moet al het licht snel uit… dat kan, er zit ook een ‘blackout’ knop op de 2510.